dijous, 11 d’octubre del 2012

Ecologistes en acció participa de la Conferència de les Parts en el Conveni sobre la Diversitat Biològica. Índia, 8-10 octubre 2012

Web d'Ecologistes en Acció: 

SALVAR LA BIODIVERSITAT ÉS UN OBJECTIU INAJORNABLE.



Ecologistes en Acció a Catalunya participa de la Cimera Mundial de la Biodiversitat a Hyderabad (Índia), Conferència de les parts COP11
Entre el 8 i 19 d'octubre es celebra la Conferència de les Parts (COP) que correspon al òrgan rector del Conveni sobre la Diversitat Biològica i promou l’aplicació del Conveni a través de les decisions que adopta en les seves reunions periòdiques.
Adjuntem aquí el programa de COP11

Ecologistes en Acció, aprofita aquesta cimera per publicar una guia sobre les metes que s’abordaran en l’esdeveniment, al que assistiran representants de l’organització. 

La destrucció de la biodiversitat és un dels problemes ambientals més greus i està vinculada a la crisi econòmica i la deteriorament del benestar humà. Malgrat això, el Govern espanyol ha convertit a la biodiversitat en una víctima més de les retallades.
 La Guia de la Biodiversitat “Les Metes d’Aichi per a periodistes i altres espècies en perill d’extinció”, dóna a conèixer els 20 objectius concrets establerts per Nacions Unides en 2010 per salvar la biodiversitat. Uns reptes, coneguts com a metes d’Aichi, que han d’aconseguir-se fins a 2020, el termini límit perquè el deteriorament de la naturalesa no arribi a un punt de no retorn. A partir de llavors es produirà un deteriorament profund i dràstic dels ecosistemes, segons adverteix el tercer Informe de Nacions Unides Perspectiva de la Biodiversitat .

El Govern espanyol, com la resta dels països signataris, ha d’assumir les seves responsabilitats. A la Cimera de Hyderabad serà especialment important avaluar el grau de compliment del Pla Estratègic per a la Diversitat Biològica, adoptat a la cimera de Nagoya en 2010, que els estats han de traslladar a les seves legislacions nacionals.
Ecologistes en Acció subratlla que és primordial que durant la cimera s’avanci en la mobilització de recursos econòmics per a països empobrits, que precisament són els més rics en el que a biodiversitat es refereix.
Per estar al dia de les negociacions i acords, poden consultar el següent blog

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada