dimarts, 2 d’octubre del 2012

Aigua és Vida recull signatures per una ILP perquè el Parlament Europeu deixi l’aigua fora de les lleis del mercat.


Aigua és vida informa:

L’aigua és un bé escàs i essencial per a la vida, i l’accés a l’aigua potable i al sanejament està reconegut com un dret humà fonamental per les Nacions Unides. Desgraciadament, les empreses privades i els nostres governants insisteixen en tractar-la com una mercaderia, com un negoci més, enlloc de l’interès comú d’un servei social bàsic i públic.

Però arreu d’Europa la societat civil s’hi està aixecant en contra, és per això que hem iniciat conjuntament amb centenars d’entitats de tot el continent una Iniciativa Ciutadana Europea (una Iniciativa Legislativa Popular – ILP)  perquè el Parlament Europeu deixi l’aigua fora de les lleis del mercat. Per signar la petició europea, clica aquí sota. Fem front a l’onada de privatitzacions! Actua!

Firma AQUÍ per aquesta Iniciativa Ciutadana Europea. 

A Catalunya ens trobem amb molt processos mercantils en marxa, la privatització d’Aigües Ter Llobregat, municipis en els que opera AGBAR sense concessió o l’entrega de la gestió pública de les dupuradoes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona al sector privat. Tot això, lluny de ser mesures anti crisis, està fent que el servei s’encareixi i pugin les tarifes innecessàriament a la vegada que endeutem la qualitat del servei dels pròxims 50 anys que duraran les concessions.
Des de la plataforma Aigua és Vida treballem per deixar la gestió de l’aigua fora de les lleis del mercat, perquè l’aigua segueixi sent de tots i totes i per recuperar-ne la gestió pública, directa i participativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada