dilluns, 2 de juliol del 2012

Rio+20: una decepció

RIO+20. CIMERA MUNDIAL PER UN DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE
Dates: 20, 21 i 22 de Juny de 2012
Lloc: Rio de Janeiro, Brasil


Del 20 al 22 de juny de 2012 es va celebrar a Rio de Janeiro la Conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible, coneguda amb el sobrenom de Rio+20.
Rio+20 perquè fa 20 anys que es va celebrar la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenvolupament, coneguda com a Cimera de la Terra, a la mateixa ciutat del Brasil, Rio de Janeiro, al 1992.

L’objectiu de la Conferència d'enguany és una renovació del compromís polític mundial pel desenvolupament sostenible, tot avaluant els avanços i les llacunes en la implementació dels compromisos que es van acordar en les anteriors conferències i plantejant els reptes nous i emergents a fer front.
Enguany la conferència es va centrar en dos grans temes: 
  • L’economia verda.
  • El marc institucional per al desenvolupament sostenible.
Ja es troba disponible el document final de Rio+20 que el podeu consultar aquí, en la seva versió castellana.

Les conclusions de la Cimera de Rio+20 no han convençut gairebé a ningú. Les opinions, dels que hi han estat, conflueixen en que el document final representa una declaració de bons principis, però no s'han establert les mesures i indicadors mínims per garantir el compliment d'aquests.  Per tant, difícilment es pot preveure una millora en l'estat de la qüestió. 

Adjuntem a continuació algunes d'aquestes valoracions fetes per les entitats que conformen la societat civil o les institucions d'àmbit internacional: 

- UICN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada