dijous, 26 de juliol del 2012

El primer estudi comparatiu sobre la custòdia del territori a nivell europeu

La Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) lidera el LANDLIFE: un projecte LIFE+ d'Informació i Comunicació per impulsar la custòdia del territori a Europa. Un reconeixement a la tasca de les entitats de custòdia, institucions i persones que treballen a favor de la custòdia del territori a casa nostra i ofereix l'oportunitat de projectar-la cap a Europa. El LIFE està liderat per la XCT juntament amb el Conservatoire d'Espaces Naturels, Legambiente, Eurosite i Prysma.
Podeu tenir més informació del projecte a LANDLIFE


www.landlife.net
 
Dins aquest projecte s’ha realitzat un estudi, cofinançat pel programa LIFE+, la Fundación Biodiversidad, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i  l’Obra Social la Caixa, que analitza el grau de desenvolupament de la custòdia del territori a nivell europeu amb especial èmfasi a les regions de l’Arc Mediterrani: Catalunya, Llombardia (Itàlia) i Llenguadoc- Rosselló (França), amb l’objectiu d’identificar elements comuns i diferenciadors entre les regions objecte d’anàlisi per tal de dibuixar una primer mapa de la custòdia a Europa.

Els principals objectius de l'estudi són:
  • Recopilar informació sobre l’estat actual i el grau de desenvolupament de la custòdia a Catalunya, Llenguadoc- Rosselló i Llombardia.
  • Identificar i caracteritzar quines organitzacions hi participen en el procés de desenvolupament de la custòdia.
  • Identificar les necessitats actuals de la custòdia en les regions objecte d’estudi.
  • Dissenyar i establir una sèrie de criteris per a estudiar el desenvolupament de la custòdia des d’una perspectiva comparativa.
  • Recopilar informació relacionada amb la custòdia a nivell europeu.
  • Generar informació i coneixement per al desenvolupament d’altres accions del projecte LANDLIFE 2011-2014.
  • Donar a conèixer el valor de la custòdia del territori com a un mecanisme efectiu de conservació de la natura a Europa, i en especial a l’arc Mediterrani Occidental.
Un podeu descarregar l’estudi aquí 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada