dilluns, 21 de gener del 2013

Els reptes ambientals europeus que Irlanda, com a país que presideix el consell de la UE, haurà de treballar

El Bureau Ambiental Europeu, EEB, com a organització que treballa per la justícia ambiental i el desenvolupament sostenible en el context europeu, elabora cada 6 mesos un document per al país que exerceix la presidència de la UE (més ben dit del Consell de la UE) sobre els temes ambientals més rellevants de l'agenda política ambiental europea. Un document molt interessant per estar al cas del que es cou a la UE i alhora el posicionament de moltes entitats i institucions ambeintals de tots els països europeus.

Irlanda és el país que presideix, des del gener fins al juny del 2013, el Consell de la Unió Europea. Cada 6 mesos i de manera rotatòria un país estat membre presideix la UE. 

El Consell de la UE és la institució europea on es troben representats els governs nacionals dels 27 estats membres, mitjançant els seus ministres. Les seves funcions són, conjuntament amb el Parlament Europeu, són legislatives i pressupostàries.


La presidència té com a responsabilitat principal organitzar i presidir totes les reunions del Consell. Tanmateix, l'elaboració de compromisos necessaris per a resoldre les dificultats que vagin sorgint és també una responsabilitat primordial.

EEB cada 6 mesos elabora un document amb els ítems dins l'agenda política ambiental europea que haurà de resoldre el país que exerceix la presidència.Un document molt interessant per estar al dia del que es cou a la UE en un termini curt de temps.

Podeu consultar el document (en anglès) clickant la següent imatge:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada